UGT de Catalunya considera insuficient que 20 treballadores s’encarreguin de la tramitació de permisos de treball

El nostre sindicat reclama a la Generalitat responsabilitat, rigor i un increment dels recursos humans de les oficines del SOC en el traspàs efectiu de competències sobre immigració

La UGT de Catalunya reclama que el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) assumeixi la nova competència de concessió d’autoritzacions inicials de treball de manera responsable i rigorosa per tal de reduir els terminis i agilitar i millorar el procediment, que fins ara es venia portant a terme des de la Delegació del Govern. Igualment, aquest traspàs ha de servir per evitar el col·lapse a les oficines del SOC que s’està produint a l’actualitat, donat l’increment constant de les persones en situació d’atur.

Des del nostre sindicat considerem que el traspàs, donada la situació del mercat de treball actual, suposarà un increment considerable en el volum de feina a les 10 oficines del SOC de la xarxa que s’encarregarà de concedir els permisos, però també a la resta d’oficines, perquè moltes persones estrangeres s’aproparan a demanar informació al respecte.

Pel que fa a la concessió de les autoritzacions, des de la nostra organització considerem que el SOC haurà d’estar molt atent a les renovacions de les autoritzacions de residència i treball obtingudes per la via de l’arrelament. Aquestes són considerades com una modificació i també les hauran de gestionar les oficines de treball. Creiem que aquest tràmit serà el que més persones immigrades atraurà a les oficines i que pot generar més confusió degut a que el sol·licitant considera normalment que el que està fent es una renovació i no una modificació.

Amb tot això, des de la UGT de Catalunya denunciem:

– La manca de recursos humans a les oficines del SOC. El traspàs de 20 treballadors de la Delegació del Govern al SOC és totalment insuficient per desenvolupar aquesta nova competència d’una manera eficient i eficaç.

– La escassa formació que s’ha facilitat al personal de les oficines del SOC en temes d’estrangeria i atenció a la diversitat, per tal de donar un servei de qualitat a les persones immigrades.

 

– La manca de difusió entre els treballadors i treballadores d’origen immigrant, que seran els principals afectats, sobre el traspàs i les seves conseqüències. Creiem que el SOC pot perdre l’oportunitat de millorar la gestió, l’atenció i la imatge que ofereix el servei.

– La necessitat d’implementar mitjans telemàtics que assegurin l’intercanvi d’informació entre les bases de dades de la seguretat social, el SOC, la Delegació del Govern i Justícia a l’hora d’agilitar la tramitació dels permisos.

– La necessitat d’una estreta i efectiva coordinació entre el SOC i la Delegació del Govern per tal de no retardar la resolució de les autoritzacions, donat que el SOC és responsable del permís de treball i la Delegació del Govern del permís de residència.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s