ELECCIONS SINDICALS I DIVERSITAT CULTURAL

El procés de globalització i l’evolució sociolaboral dels darrers anys planteja reptes als sindicats de tot el món. Per una banda, ens col·loca davant d’un ventall de necessitats de determinats col·lectius com són les dones, els joves i els treballadors migrants.  Per  altra, aquests  canvis  ens  exigeixen evolucionar en les nostres estructures, adaptar-nos a aquesta heterogeneïtat de persones, interessos i àrees d’intervenció.

La UGT de Catalunya, en aquest sentit, des de fa molts  anys  destaca  pel  seu  paper  com  a  agent integrador de la diversitat, adoptant polítiques integrals que recullen les reivindicacions d’aquests col·lectius; assumint la defensa dels seus interessos davant les administracions; promovent des de l’acció sindical la seva participació en la negociació col·lectiva, fomentant l’afiliació i la seva permanència, la seva inclusió en la vida  sindical  i  l’accés  a  llocs  de  responsabilitat.

Avui tenim l’oportunitat de continuar avançant en la consolidació d’un sindicat de classe, democràtic i més participatiu. Un sindicat fort que agrupi més treballadors i treballadores, sigui quina sigui la seva procedència i l’àmbit de treball.

El nostre pròxim gran repte és aconseguir  guanyar les eleccions sindicals amb el major nombre de participació i suport de totes les persones treballadores . Però, aquest repte és encara  més  gran  quan  es  tracta  d’una  societat multicultural com la nostra.  És  molt  important  que  els treballadors i treballadores que volem que ens votin coneguin la UGT de Catalunya, s’identifiquin amb els nostres objectius de lluita, amb el nostre discurs i amb tot allò que reivindiquem.

Sindicar aquesta diversitat, sens dubte, no és tasca fàcil ni senzilla per als agents d’eleccions sindicals i representants dels treballadors, perquè és necessari el seu compromís i interès per a aconseguir-ho i conèixer el bagatge cultural, organitzatiu i laboral de tots els treballadors  i  treballadores  d’una  empresa.

AMIC-UGT de Catalunya, conscient del treball que planteja integrar la diversitat cultural al nostre sindicat, ha  elaborat  diversos  materials  de  suport  per  als delegats i delegades, que els permeten en el dia a dia apropar-se a aquests treballadors i treballadores, fer pedagogia a les empreses per canviar o corregir la percepció que tenen sobre el sindicalisme i introduir- los en la cultura sindical del nostre país. Tots  junts  podem  plantar  cara  als  reptes  i desafiaments del nostre temps.

Per un sindicat fort, un sindicat per a tots!

Article de Janette Vallejo, Portaveu i coord. àrea de comunicació d’AMIC-UGT de Catalunya

Publicat a LA REVISTA DEL DELEGAT, nº 87. FEBRER 2010. Veure-la

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s