ÉS L’HORA! A LA VAGA GENERAL

Les organitzacions sindicals convocants d’aquesta vaga general CCOO , UGT, USOC i Intersindical CSC de Catalunya, així com els treballadors i les treballadores immigrants, rebutgem les polítiques  socials i laborals que estan suposant una retallada del nostre sistema de protecció social i la supressió de drets laborals que està tirant endavant el Govern.  

Els treballadors i treballadores procedents d’altres països i altres cultures ens hem afegit al món laboral per contribuir al creixement econòmic i social d’aquest país.   Formem part de la classe treballadora i com tal, els efectes de la crisi econòmica i financera ens afecta i de manera molt greu.  Si abans de la crisi vam patir condicions de treball molt inestables, ara, amb la reforma laboral, se’ns sumaria més precarietat.

Avui son moltes les persones i famílies d’origen immigrant que estan en greu risc d’exclusió social, amb l’aigua al coll, encadenats a hipoteques, lloguers i despeses bàsiques que no poden assumir.  Encadenats als responsables de la crisi econòmica, ens volen obligar als treballadors i treballadores a pagar els excessos patronals i a viure subjectes a un règim de semi-esclavisme res gratificant.

En aquests moments que el govern espanyol ha decidit fer front a la crisi amb una profunda retallada de la despesa social i amb una reforma laboral que ens afecta, és l’hora de plantar cara i que la ciutadania d’origen immigrant s’afegeixi al crit unànime de Així no! que es donarà a la vaga general del 29 de Setembre.

Perquè

  •  Les persones immigrades estem patint les taxes d’atur més elevades de la crisi i hem estat utilitzats per els sectors més especuladors com a mà d’obra barata i precaritzada.
  • Les persones immigrades sabem el que realment significa una retallada dels drets laborals i la flexibilització de l’acomiadament: la via lliure perquè la patronal faci el que vulgui amb nosaltres.  
  • Les persones immigrades ens oposem a que els empresaris puguin trencar els convenis col·lectius per imposar condicions laborals molt precàries. Els empresaris podran trencar la negociació col·lectiva per a poder imposar-nos salaris més baixos, distribuir irregularment les jornades i canviar els nostres llocs de treball.
  • Els treballadors i treballadores immigrants no comunitaris estem condicionats al compliment d’unes condicions administratives per poder residir i treballar a Catalunya.  Si les condicions de treball empitjoren, difícilment podrem resoldre la nostra situació administrativa, fent-se gairebé impossible la nostra total integració com nous catalans  i tirant per terra els nostres projectes de vida i de les nostres famílies . 
  • Les persones immigrades farem vaga perquè el mercat laboral no ens dona l’estabilitat que necessitem per establir-nos de forma plena, amb igualtat de condicions i oportunitats.
  • Perquè el que s’ha de fer és perseguir el frau fiscal i l’explotació laboral.  Entre els col·lectius més vulnerables a caure en l’economia submergida i a l’explotació laboral estem els treballadors immigrants.
  • Perquè el que volem és un canvi de model productiu i per això necessitem un reconeixement del nostre potencial productiu mitjançant la formació i el reciclatge professional per nosaltres i una educació de qualitat i integradora per els nostres fills.
  • Perquè volem continuar contribuint a construir l’estat de benestar, amb prestacions dignes per els pensionistes i els treballadors públics. Un estat de benestar que també volem gaudir ara i en el futur i no que el desmantellin en interès dels mercats financers.

Per aquestes i moltes més raons fem una crida a la participació activa de les treballadores i treballadors d’origen immigrant en el procés de mobilització de la vaga general del proper dia 29 de Setembre a tot l’estat espanyol.

La veu diversa i multicultural de la població immigrada s’ha d’afegir de manera normalitzada a la mobilització ciutadana i s’ha de notar com actors que som de la classe treballadora i de la societat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s