MANIFEST EN DEFENSA DE LA LLEI D’ACOLLIDA DE LES PERSONES IMMIGRADES I RETORNADES A CATALUNYA

L’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC-UGT) i les entitats signants del manifest ens oposem al recurs promogut per la defensora del poble en funcions, Sra. María Luisa Cava de Llano, per considerar inconstitucional la Llei d’acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya.

Aquesta llei va ser el resultat d’un ampli debat en el qual les entitats d’immigrants, així com altres agents socials i sindicals, vam participar de forma activa.  Va ser consensuada i aprovada el dia 28 d’abril al Parlament de Catalunya amb un 90% dels vots.

A les persones que residim i convivim a Catalunya ens preocupa greument la interpretació negativa que s’està fent d’aquesta llei pionera a l’Estat espanyol. Considerem que la Llei d’acollida, al contrari de perjudicar els immigrants residents a Catalunya, beneficia tota la ciutadania i en particular a nosaltres, perquè ens dóna eines que faciliten la nostra integració i autonomia personal.

Qualsevol persona que migra per establir-se en un territori, pot estar en desavantatge pel fet de trobar-se en una situació d’inestabilitat social i laboral, per tenir un desconeixement profund del seu entorn i de les normatives jurídiques, per trobar-se en una situació d’irregularitat administrativa o per desconèixer totalment la llengua del territori d’arribada. Per la qual cosa, entenem que l’objectiu d’aquesta llei és precisament aconseguir la igualtat d’oportunitats per a totes les persones i la cohesió social a Catalunya. 

La promoció que fa la llei del català com a llengua vehicular o llengua d’acollida no ens priva als ciutadans i ciutadanes de decidir en quina llengua volem parlar. El coneixement de la llengua catalana és positiu en tant que és un valor afegit al nostre bagatge cultural, alhora que suposa un element per a la millora d’oportunitats en el mercat de treball. Possibilita a les persones immigrades accedir a la regularització de la seva situació administrativa a través de l’arrelament social. 

Per tot això,

Demanem el respecte a les nostres lleis i la garantia de no vulnerar els processos democràtics en els quals els ciutadans i ciutadanes de Catalunya hem participat i hem decidit.

Entitats adherides:

 Associació AMAZAN: Promoció Sociocultural i Desenvolupament, Associació Àkan, de suport i acollida als immigrants,Centro Boliviano Catalán, YEMANJÀ, Associació de Dones Immigrades, Associació de Residents Senegalesos, Plataforma per la Llengua, Federación de Entidades Latinoamericanas “FEDELATINA”, Associació Adib Biladi, Asociación Nuevos Colectivos, Asociación Casal Colombiano “ASOCASCOL”, Federación de Asociaciones de Colombianos en España “FEDASCOE”, Federación de Entidades Bolivianas “FEDEBOL”, Asociación América España Solidaridad y Cooperación “AESCO”, Asociación de Mujeres Bolivianas en Catalunya, Coordinadora de Entidades Bolivianas en Catalunya, Federación de Asociaciones Colombianas en Catalunya “FEDESCAT”, Asociación ABBCE, Asociación Internacional de Quito Ecuador, Asociación de Uruguayos en Catalunya, Associació Catalana per la Integració d’homosexuals, bisexuals i transsexuals immigrants “ACATHI”, Associació  Allende a Tarragona, Asociación de inmigrantes y amigos de Mauritania, Asociación Inca Perú, Asociación Integracional de Quito – Ecuador, Associació Cultural Àrab Atlas, Gran Familia Euroafricana – GRAFEAF, Asociación de Solidaridad e Integración Nigeriana de Lleida, Associació IBN BATUTA en Lleida, Associació Jama Kafo, Associació The Pets, Associació Musu Kafo, Associació Kata Bantang Koto, Associació Ajuda Maternitat Sansamba, Associació NYANI, Associació NYOMI, Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya, Associació Punt Comú, Diario Independent “El Mirador dels Immigrants”, Associació sociocultural MAGREBEIDA de Lleida i provìncia, Pakistan Federacion de España, PAK CATALA, ACP associació, Món pacífic associació, Pakistan art consul, Casal Argenti a Barcelona, Associació sociocultural MAGREBEIDA de Lleida i província,  Associació Casamance de Lleida “Tessito group”, Associació Camerunesa de Tarragona “Balafon”, AMB El Pont. Associació de Marroquins de Banyoles, Assemblea local del GRAM de Banyoles, Associació Arrachad, Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Centro Latioamericano de Lleida, SOM.CAT Espai de trobada, reflexió i participació, Associació per la Ciutadania i la Cooperació entre Pobles “La Llum del Nord”, Espai d’Inclusió i Formació Casc Antic (EICA).

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s