TOTES I TOTS SOM CATALUNYA, INDEPENDENTMENT D’ON VENIM!

El proppassat 10 de juliol centenars de milers de  catalanes i catalans vam assistir a la manifestació convocada per Òmnium Cultural en defensa de la identitat i els drets de la nació catalana.

Com a ciutadà em vaig barrejar entre la multitud que ocupava el Passeig de Gràcia. Personalment vaig sentir una immensa emoció per la gran resposta de la societat davant de l’agressió que estem patint.

Entre crits d’independència vaig veure (i sentir) a diferents persones (ciutadans) expressant la seva disconformitat amb la situació. Catalanes i catalans de diferents parles i diferents orígens, tots ells units en una única societat defensant la seva identitat i els seus drets.

 Parlant en català, en castellà, en àrab i en altres llengües i onejant gran diversitat de senyeres. La nostra, la de tots, era la més visible, ja sigui en la seva forma tradicional de quatre barres o en la forma d’estelada. I al seu costat la del poble amazic, la d’Argentina, la del Marroc, entre moltes d’altres.

Aquest fet va ser doblement emocionant per a mi. No entraré a valorar quanta gent hi havia aquell dia, però ciutadanes i ciutadans compromesos amb la seva societat n’hi havia a cabassos i això és important i també emocionant. Persones que ens deien que totes i tots som catalanes i catalans, independentment d’on venim, quina llengua parlem, quin partit polític votem (si podem, és clar) i deixant de banda les diferents sensibilitats que tots tenim sobre com veiem el món. La societat va demostrar unitat, fet que no s’ha traslladat en l’acció política (motius que ara no toca valorar).

Totes i tots som Catalunya, el seu progrés i benestar polític, social, econòmic, mediambiental depèn de tots nosaltres. Totes i tots en som ciutadans de primera i ho hauríem de ser, també, davant la llei. Tant importants som els catalans vells com els catalans nous i la manifestació del 10-J és una mostra més de com la integració del gresol de persones que conforma el nostre país només pot fer que millorar la nostra societat i fer avançar els valors democràtics que caracteritzen a les societats políticament lliures, socialment justes i econòmicament pròsperes. 

 Article de Jordi Genè Sabadell. Coordinador d’AMIC-UGT a Tarragona

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s