HOMOLOGACIÓ D’ESTUDIS, UNA OPORTUNITAT PER A MILLORAR LA QUALIFICACIÓ PROFESSIONAL

L’Associació AMIC–UGT, disposem d’un servei especialitzat en homologacions i convalidacions d’estudis estrangers tant universitaris com no universitaris, un servei que considerem imprescindible per fomentar la igualtat d’oportunitats dels treballadors i les treballadores immigrants. Homologar els seus títols els permet accedir a llocs de treball més qualificats, responent als requeriments del mercat laboral.

Des de fa molts anys  i de forma pionera a Catalunya, donem resposta a aquesta demanda de la població nouvinguda i que, en temps de crisi del mercat laboral i de demanda de perfils professionals més qualificats, s’ha intensificat.

El nostre servei és gratuït i va dirigit a tota aquella persona estrangera amb estudis oficials cursats al país d’origen, que vulgui obtenir el reconeixement oficial de la seva equivalència amb un determinat títol espanyol, independentment de la seva situació administrativa (suficient el passaport). Oferim un servei integral i personalitzat,que comprèn des de la informació inicial sobre la homologació, els requisits, el repàs de la documentació acadèmica, la formalització d’impresos i el muntatge de l’expedient, fins a la seva presentació davant les administracions competents. Arribats a aquest punt, portem un seguiment administratiu cas per cas, realitzant consultes directes a l’Àrea Funcional d’Alta Inspecció d’Educació (Ministeri d’Educació), així com al Servei d’Escolarització i Registre de Títols del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Alhora fem tota classe d’escrits requerits durant el procés d’homologació, fins a l’obtenció de la credencial.

A Barcelona, el servei de l’AMIC al SAIER ha crescut de manera exponencial. Des del 2008 hem quadruplicat les sol·licituds d’homologacions presentades. Al 2010 de les 646 consultes ateses sobre aquest tema, presentarem 65 expedients davant les administracions. En tres anys hem gestionat un total de 125 expedients, dels quals el 60% són universitaris i el 40% no universitaris, havent-se resolt només el 27%, la gran majoria de manera favorable, o bé condicionada a la prèvia superació d’exàmens, a vegades amb l’opció  d’homologar a una titulació alternativa.

El nostre servei es vincula amb un assessorament formatiu més ampli. L’homologació habitualment va seguida d’una continuació d’estudis: cicles formatius, realització de les PAAU, accés a una segona carrera, etc. El món de l’ensenyament està canviant a passos agegantats tant a nivell legislatiu com de dinàmiques. Amb l’Espai Europeu d’Educació Superior (Bolonya) i els nous Graus, el sistema d’homologacions canviarà, i encara està per veure’s quin paper tindran les universitats. El nostre servei està atent a la seva evolució i als nous reptes que ens esperen.

Informació i acompanyament servei d’AMIC-UGT:

  • Al SAIER (Ajuntament de Barcelona). Paral·lel 202. Dilluns – Dijous (9-19h). Divendres (9-14h).
  • Granollers. Esteve Tarredesm 30-32. Dimarts de 9.00h a  i de 16.00h a 19h  (No afiliats) Dimecres de 16.00h a 18.30h i divendres de 9.00 a 14.00h(afiliats) Tel: 938704258
  • Tarragona: C/ d’Ixart, 11, 3ª i 4ª planta seu UGT. De dilluns, dimecres i divendres de 9.30 a 13.30 i de 16.30 a 19.00. Cal concertar cita prèvia trucant al telèfon: 977213131
  • Lleida -Av. Catalunya, 2. Dilluns i Dijous, de 11 a 14 h i de 16 a 19h. Divendres d’11 a 14:00h

Nota de Janette Vallejo i  Helena Lafita, tècnicaorientadora sociolaboral d’AMIC al SAIER.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s