LA DIFERÈNCIA LA MARCA L’ORIGEN?

Darrerament estem veiem com s’estan utilitzant els nouvinguts com a arma electoral, usant un discurs fals, i malintencionat en el qual s’acusa de tots els mals a certes persones pel simple fet de ser d’altres llocs del món, identificant immigrant amb incivisme, il·legalitat, delinqüència.

I si el causant d’aquests actes tan malignes és una persona nascuda aquí? Als anys 60 i 70, no hi havia problemes socials degut a la mala gestió del fet migratori (barraquisme, marginalitat, explotació)? No es pot caure en el parany d’acusar a tot un col·lectiu per l’actuació d’un individu. Ningú coneix a cap català (diguem-ne autòcton) que no pagui les despeses de la comunitat, per exemple? O sigui incívic o lladre? Què curiós! Així que el que compte realment no és què fas sinó d’on ets.

Parlem de PERSONES que han vingut a casa nostra a guanyar-se la vida dignament, a trobar-hi un futur millor, com moltes d’altres que ho han fet al llarg de la història. Aquests que els titllen tan alegrement d’il·legals, incívics, etc s’han mirat mai la Declaració dels Drets humans? Què ho facin, no emmalaltiran, hi guanyaran.

Realment, el tema de fons és la destrucció dels valors com la TOLERÀNCIA, la DEMOCRÀCIA, el CIVISME. L’oportunisme és molt sinistre i va més enllà d’una qüestió electoral. S’ataca als valors que donen sentit a Catalunya i als Drets Humans. Amb aquesta actitud estan atacant els pilars fonamentals d’aquest país.

Una societat, que vol dir-se democràtica, no pot anar fomentant l’odi, la xenofòbia, el recel, el feixisme pel simple fet de voler captar vots, és tirar-se pedres sobre la pròpia teulada. I no es tracta de fer una defensa paternalista dels nouvinguts, sinó de defensar els valors que estan en joc, que són de tots i ens són propis. Ni paternalisme ni xenofòbia.

Tots som iguals, independentment d’on venim, tenim els mateixos drets i deures; i tots volem viure a Catalunya en pau formant una única societat. La diversitat cultural ens enriqueix com a país, no ho oblidem.

Estem passant una greu crisi socioeconòmica, causada directament pel sistema econòmic imperant i el que menys ens fa falta és que surtin individus enredant la troca per un grapat de vots.

Article de Jordi Gené, coor. d’AMIC a Tarragona i Terres de l’Ebre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s