PRESTACIONS I PREJUDICIS

Aquest tema no és nou, però si que és greu que cada vegada més s’insisteixi de cara a l’opinió pública que els immigrants han vingut a delinquir i que abusen de l’estat de benestar i del istema de llibertats que tenim a Espanya.

En moments com els actuals que travessem una crisi económica, els detractors de la immigració, molts d’ells polítics que esperen traure un rèdit electoral a les eleccions del pròxim mes de noviembre (com ho van fer a les passades eleccions tant municipals com autonòmiques), veuen una oportunitat per a difondre un discurs negatiu sobre les persones d’altres orígens i que avui resideixen al nostre país. Aquestes actituds partidistes generen entre els ciutadans una percepció errònia de la immigració que acaba assenyalant de manera indiscriminada a todo un col·lectiu.

La delinqüencia no es defineix en funció de la cultura ni de l’origen de la persona, com algunes ideologies volen fer-nos creure, sinó que té la seva explicació en diferents causes. Els delinqüent poden ser de qualsevol nacionalitat, i els delictes d’indole molt diversa. Tots els delictes s’han de perseguir, però sempre des de l’anàlisi objectiva i no des del prejudici, com desgraciadament sembla que passa amb les prestacions socials que reben els immigrants en aquest país.

Durant molts anys, milers de treballadors i treballadores immigrants han cooperat en el sosteniment de l’Estat de benestar, igual que ho han esta fent els treballadors autòctons, i ara, en un moment d’escassetat de recursos a causa de la crisi, no podem culpar-los de tots els nostres mals ni acursar-los de ser l’origen de tots els problemas ni sacrificar-los en nom de les retallades, perquè, sense cap mena de dubte, en són els primer afectats.

El problema del sosteniment públic català és degut en gran part a la crisi económica, als dictats del mercat, a l falta de racionalitat i ineficiència en la gestió dels recursos, als especuladors, etc. Els treballadors autòctons o immigrants no són els culpables d’aquesta crisi i no tenen perquè pagar les plats trencats.

Hem de ser prudents, i entre tots trovar les eines que ens ajudin a solucionar els problemas de convivencia que puguin sorgir, tant l’àmbit social com laboral, i és en el context laboral que el sindicat UGT de Catalunya des de fa molts anys està treballant per aconseguir una societat cohesionada, on els drets dels treballadors siguin iguals per a tots, independentment del seu sexe, religió o lloc de procedencia.

Creiem  que una información veraç, allunyada de partidismes és fonamental per aconseguir que tots caminem en una mateixa direcció i poder encarar el futur amb les millors perspectives posibles.

 Article de Janette Vallejo, Portaveu i coordinadora de l’àrea de comunicació d’AMIC-UGT de Catalunya

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s